Aaron a jeho recenze


e-mail:

Povídka: Jaroslav A. Polák: Město, prach a měsíční svit

Názor: Dynamicky se vyvíjející situace, sqělá schopnost popisovat jednu myšlenku za druhou i na intuitivní úrovni. Jako úvod ke katastrophy románu perfektní, jediným problémem je, že se povídka konzumuje stejně, jako káva z automatu. Investuju minimum, vychutnám těch pár doušků, a než se naděju, je obsah kelímku fuč. A chuť na další mi kalí fakt, že došly drobné. Jen na okraj: Nečtěte před (po,při) večeří, působí i na jedince s horší představivostí.

Hodnocení: 7
Dne: 14.6.1998, 19:14
Číst povídku.. | Poslat recenzi na povídku.. | Recenze ostatních autorů..


Povídka: Karel Šlajsna: Nebe, peklo, ráj

Názor: Námět je celkem lákavý, a dá se určitě zpracovat různě, ale způsob, jaký si vybral autor, mi připadá dost neohrabaný. Je to asi jako kdybych viděl obraz krajiny, namalovaný širokou štětkou malíře pokojů. Z dálky tuším, co asi autor viděl, ale nějak tomu chybí konkrétní tvary a rozmanitost. A slovní zásobou by mohl stěží konkurovat nahluchlému papouchovi. (no posuďte sami: ...plul dvě stě nebo tři sta metrů (ale jindy třeba jen deset metrů)... Po zcela vyčerpávajícím bloudění, když už byl zcela vyčerpán, ...).

Hodnocení: 2
Dne: 4.8.1998, 18:20
Číst povídku.. | Poslat recenzi na povídku.. | Recenze ostatních autorů..


Povídka: Karel Altman: Odpočinek

Názor: Je zvláštní, jakým způsobem lze vyjádřit fakt - zastřelen. Jsem jako návštěvník právě vznikající galerie pod otevřeným nebem. Procházím se po louce, dívám se malířům přes rameno a postupně vidím víc a víc z obrazu, který vzniká. Autor jen s použitím slov maluje nádherný obraz, věnuje pozornost nejmenším detailům, hraje si se stíny i tvary. A když už má obraz skoro hotov, namočí nejtlustší štětec do syté červeně, a dvěma tahy z rohu do rohu obraz přeškrtne. Nemáte ten pocit?

Hodnocení: 6
Dne: 16.6.1998, 18:01
Číst povídku.. | Poslat recenzi na povídku.. | Recenze ostatních autorů..


Povídka: Jiří Kopecký: První poslední soud

Názor: Takhle napsanou povídku jsem už dlouho nečetl a určitě můžu doporučit všem, kteří hledají nějaké to vybočení ze stereotypních Asimovů, Clarků a jiných klasiků, aniž by mapovali kalné vody Sc-fi a nakupovali knihy jen podle obálky. Jestli jste právě vyřešili všechny problémy všedního dne, a zapadli doma do křesla, je ten pravý čas na chvilku poezie. Tak se mi totiž povídka jeví a asi budu muset ještě dlouho hledat, abych objevil něco podobného. Jen houšť a větší kapky...

Hodnocení: 8
Dne: 16.6.1998, 17:44
Číst povídku.. | Poslat recenzi na povídku.. | Recenze ostatních autorů..


Povídka: Miroslav Žamboch: Rasistickošovinistická pohádka s ekologickohomosexuálním podtextem

Názor: Při louskání prvních pár řádků jsem si nemohl vybavit, čí hlas se mi v hlavě ozývá, ke kterému vypravěči mi pohádka tak dokonale pasuje. V polovině mi to došlo. Jako bych slyšel někoho z divadla Járy Cimrmana. Pohádka má stejně zdětinštělý pohled na svět, fantazii a spád a nakonec i to odhalení by celkem pasovalo k defeminizované herecké základně uvedeného divadla. Jen mi není jasné, co dělá tady.

Hodnocení: -1 (neuvedeno)
Dne: 16.6.1998, 18:21
Číst povídku.. | Poslat recenzi na povídku.. | Recenze ostatních autorů..


Povídka: Karel Havránek: Remíza

Názor: Kdyby to byla maturitní slohová práce, autor by nepropadl jen proto, abych ho neměl na krku ještě další rok. Dílko je bez představivosti, o gramatice nemluvě (ale s chutí píše : paprsky, které se rozprskávaly před oběmi loděmi ). Klasický vzor na space operu, zhuštěný do pártaktové předehry. Asi tak jako kdybych přišel na koncert, uslyšel pár taktů na buben, a měl začít tleskat. Snad jenom ten závěr je pratchettovsky jednoduchý a neočekávaný. Korábům vytečou baterky a odletí.

Hodnocení: 2
Dne: 16.6.1998, 17:29
Číst povídku.. | Poslat recenzi na povídku.. | Recenze ostatních autorů..



** Amber Stories ver. 1.1 **