Seznam recenzí na povídku


Karel Altman: Odpočinek

Zde je seznam recenzí na tuto povídku tak, jak přicházely od jednotlivých nicků. Kliknutím na nicka získáš přehled o jeho recenzích..
Recenzent: hes
e-mail: hes@prf.cuni.cz
Názor: Zdá se, že bojovník neví, čí je. Na začátku upírá svůj zrak do trávy před sebe a koncem povídky má před sebou místo trávy prázdno. Jinak se mi povídka líbila, najmě zajíci jsou jako živí.
Hodnocení: 2
Dne: 11.6.1998, 9:40


Recenzent: Zenac
e-mail: elrond@altavista.net
Názor: Hledání podobnosti mezi smrtí a odpočinkem. Povídka na jedno použití.
Hodnocení: 2
Dne: 11.6.1998, 10:44


Recenzent: jXb
e-mail: brossman@zebra.sh.cvut.cz
Názor: Kromě poslední věty jsem se při čtení povídky cítil jako na základní škole, kdy nás nutili číst nesmyslné bláboly o krásách vlaštovek a něžném cvrkotu cikád. Tohle je typická povídka, která neměla být napsána, ale zfilmována, protože číst tak dlouhý úvod, aby pak poučení bylo v jediné větě, to je ztráta času. Kdyby z toho byl půlminutový klip, bylo by to asi lepší.
Hodnocení: 3
Dne: 11.6.1998, 15:52


Recenzent: Jup
e-mail: jsla7527@barbora.ms.mff.cuni.cz
Názor: Ne, že by to bylo špatně napsané. Za hlavní problém ovšem považuji, že jsem pointu odhalil po prvních dvou řádcích. Mimochodem, proč na začátku seděl, později ležel a ke konci zase jako by seděl? Že by posmrtné křeče?
Hodnocení: 2
Dne: 16.6.1998, 17:28


Recenzent: Aaron
e-mail:
Názor: Je zvláštní, jakým způsobem lze vyjádřit fakt - zastřelen. Jsem jako návštěvník právě vznikající galerie pod otevřeným nebem. Procházím se po louce, dívám se malířům přes rameno a postupně vidím víc a víc z obrazu, který vzniká. Autor jen s použitím slov maluje nádherný obraz, věnuje pozornost nejmenším detailům, hraje si se stíny i tvary. A když už má obraz skoro hotov, namočí nejtlustší štětec do syté červeně, a dvěma tahy z rohu do rohu obraz přeškrtne. Nemáte ten pocit?
Hodnocení: 6
Dne: 16.6.1998, 18:01


Recenzent: Kopecky
e-mail: jiri.kopecky@telecom.cz
Názor: Na klasickou povídku příliš popisné. Jeden dlouhý popis + pointa. Strnulé, ale to byl asi záměr. Temně lyrické (závěr) - zkusit přepsat jako báseň ? Pointa průhledná, čtenář ji brzo odhalí. Může se těšit na nějaký zvrat, ale postupně je to čím dál tím jasnější. Mnohé to může zklamat. Určité plus: podtrhuje, že obvyklým koncem hrdiných bojovníků není sláva, jako ve většině fantasy, ale smrt.
Hodnocení: 3
Dne: 18.6.1998, 17:52


Recenzent: Jovo
e-mail: xhovor00@stud.fee.vutbr.cz
Názor: No, na jednu smrt je to krapitek dlouhe. Mozna by se to dalo pouzit jako uvodni scena nejakeho filmu - ale musely pres to jit titulky :-)
Hodnocení: 2
Dne: 24.6.1998, 15:08


Recenzent: Paja@Pupa
e-mail:
Názor: No nevíme. Je to takové, když se řekne - zbytečné. Autor by se asi měl více zamyslet nad tím, co by chtěl povídkou sdělit. Popisná část by celkem ušla, ale to je tak všechno a o tom přece fantasy nebo sci-fi není.
Hodnocení: 1
Dne: 1.7.1998, 16:34


Recenzent: viktor
e-mail:
Názor: Povídka (?) je pokusem o originální postižení toho, že byl kdosi zastřelen. Jinak není zvláště psůsobivá.v,
Hodnocení: 2
Dne: 6.7.1998, 0:35



** Amber Stories ver. 1.1 **