Seznam recenzí na povídku


Karel Havránek: Remíza

Zde je seznam recenzí na tuto povídku tak, jak přicházely od jednotlivých nicků. Kliknutím na nicka získáš přehled o jeho recenzích..
Recenzent: Atapunka
e-mail: pol2@post.sk
Názor: Ked som si prečital recenzie na tuto poviedku, usudil som že pisatelia nepochopili z tohto štilu nič. Je to dobre v tom ze su tam neni ziadne dialogy ktore taketo poviedky len kazia.
Hodnocení: 9
Dne: 24.6.1999, 8:39


Recenzent: Zenac
e-mail: elrond@altavista.net
Názor: Tahle věc mi přijde spíš jako jen lehce nahozená osnova povídky na téma zbytečnosti všech válek. Tohle téma už bylo ovšem mnohokrát zpracováno, takže by to od autora chtělo hodně invence, aby vymyslel něco originálního. Nejvíc mi tu chybí dialogy, které by dodaly povídce emocionální áboj, nutný pro tenhle typ povídek. No a samozřejmě nějaká silnější pointa, silnější ve smyslu emocionálnější. Prosté oznámení o takřka přátelském rozchodu dvou nepřátel tak nějak nevzruší ani nepřiměje k zamyšlení.
Hodnocení: 2
Dne: 11.6.1998, 10:06


Recenzent: jXb
e-mail: brossman@zebra.sh.cvut.cz
Názor: Takže další díl cyklu o nějaké té galaktické říši (matně si vzpomínám na povídku Královna Terrestrie, která se na AmberZinu před časem objevila). A opět platí to co jsem napsal v recenzi na Královnu: žádní lidi, žádné napětí. Dále má autor poněkud nevyrovnaný vztah k vypravěči, který volně přechází od třetí osoby k ich-formě, místy se objevují jazykové kopance (Máte čas tak akorát na to... mělo být nahrazeno Máte čas právě tak na...). Celkově povídka nemá spád a neplyne z ní žádná zřejmá pointa.
Hodnocení: 2
Dne: 11.6.1998, 16:09


Recenzent: Aaron
e-mail:
Názor: Kdyby to byla maturitní slohová práce, autor by nepropadl jen proto, abych ho neměl na krku ještě další rok. Dílko je bez představivosti, o gramatice nemluvě (ale s chutí píše : paprsky, které se rozprskávaly před oběmi loděmi ). Klasický vzor na space operu, zhuštěný do pártaktové předehry. Asi tak jako kdybych přišel na koncert, uslyšel pár taktů na buben, a měl začít tleskat. Snad jenom ten závěr je pratchettovsky jednoduchý a neočekávaný. Korábům vytečou baterky a odletí.
Hodnocení: 2
Dne: 16.6.1998, 17:29


Recenzent: Paja@Pupa
e-mail:
Názor: Mini povídka o ničem o čem by stálo psát. Vytrhnutá z myšlenkových pochodů a vyvrhnutá na papír bez jakéhokoliv přemýšlení o nápadu, o ději. Je to prostě celé o ničem a zbytečné.
Hodnocení: 1
Dne: 1.7.1998, 16:22


Recenzent: viktor
e-mail:
Názor: Frázovitý potlach jazykové prohřešky.
Hodnocení: 1
Dne: 6.7.1998, 0:50


Recenzent: Kopecky
e-mail: jiri.kopecky@telecom.cz
Názor: Myslenkove i zapletkove sterilni jako bezvyznamna epizoda z nudne a zdlouhave hnihy. Mozna taky, ze ano - ve Zbranich Special 2/98 je pokracovani v naprosto stejnem duchu. Nepokracoval bych v tom, nema to s~t~a'vu.
Hodnocení: 1
Dne: 13.9.1998, 3:12



** Amber Stories ver. 1.1 **