| Datum a místo | Program | Přihláška | Seznam přihlášených |
| Soutěže | Vstupné | Ubytování a stravování | Doprava | Různé |
parcon.jpg (15986 bytes)

PARCON - AVAL©ON 1998

Starší zprávy

 
Nejmladší fanka [4.7.1998, 14:44]
Na Astonově přednášce vystoupil též nejmladší účastník Parconu - rozená scifistka a Bene-Gesseriťanka Kadlečková nejml. - dcera Vilmy Kadlečkové a M. Klímy. Nevyčkala diskuse a vstupovala do Ondřejových úvah svým promyšleným gagrk~darddžgá~géééguk.
K Ondřejově přednášce samotné - myslím, že jediným problémem byla délka čteného textu. Jinak téma - dog's intelligence amplification - bylo poměrně zajímavé. - BVer

Paralelní psi [4.7.1998, 14:41]
Ondřej Neff mluvil překvapivě o zakázaných technologiích. Celou jednu hodinu meditoval o tom, jak budou intelektualizováni psi pomocí tzv. hafátorů. Neff rozebíral problém zleva i zprava, dlouze ho obcházel ze všech stran, aby přednášku zakončil lakonickým "Haf". Přednáška byla myšlenkově dost chudá - nepřinesla nic nového, jen potisící recyklovala myšlenku zakázaných technologií. Na to aby byla přednáška vtipná (občas byla, ale když se do hodiny zasmějete čtyřikát je to docela málo) byla příliš dlouhá a rozmazaná. Nic moc. - jXb

Konec srandy [4.7.1998, 12:45]
Na přednášku Františky Vrbenské "Popravy v literatuře", mě upozornil Pavel Koten. Podle názvu jsem očekával nějakou feministickou dominu vášnivě popisující sadistické výjevy ze živta hmyzu. Místo toho přednášela drobná paní, která sice rozebírala poměrně brutální způsoby celkového umrtvení člověka, ale činila tak s citem a poměrně často jsem měl dojem, že se každou chvíli rozpláče. Kromě navázání na lidové mýty a pohádky a úlohu poprav v literatuře obecně, se Vrbenská speciálně zaměřila na několik vybraných děl. Jednak vykostila nějakou Conanovskou povídku, ve které si Conan ukřižován mužně vytrhne zatlučené hřeby (i když je pravda, že alespoň s tím prvním mu někdo pomůže), aby pak hrdě prošel středem, vyskočil na svého oře a odcválal do dáli. Mnohem víc než Conan mě zaujaly ukázky z Vančurovy "Markéty Lazarové" a další novely, jejíž jméno si sice nepamatuji, která však měla velmi drastický a zároveň velmi romantický závěr (taky jsem nevěřil, že je možné napsat takový závěr, ale jde). Musím uznat, že Vrbenská umí velmi sugestivně vyprávět (poslouchat ji bylo jako jít do divadla). Dobrá přednáška.
jXb

Hvězdné nebe nad hlavou [4.7.1998, 1:51]
Tak se nám někam ztratil MaC. Nevydýchal NewI'movu přednášku o astronomických novinkách (posunutou díky zpoždění zahájení na šílenou jedenáctou hodinu) a kamsi se ztratil. Pavlova přednáška byla velmi slušně připravená, škoda jen, že náš redakční kolega není zvyklý přednášet a že všichni přítomní byli už unaveni (jak společensky tak jinak...).

Ale co je hlavní - představte si, že přednášku AmberZinu nahradili fanatičtí hráči dračího doupěte, kteří se více než hodinu vybavovali o tom, jestli má kouzelník při použití kouzla ve zbroji ufritovat sám sebe, nebo naopak zesílit účinek kouzla kladnou zpětnou vazbou. Ach jo.

Jinak se u nás stavil Vašek Pravda, unavený vším tím lítáním (kdybyste viděli jeho kouzelný pionýrský šátek doplněný bílou košilí a kasicky MUMovským sáčkem, neodolali byste...), vypil si u nás nějakou skleničku a postěžoval si na humanofašisty. Jinak bych chtěl vyjádřit Vaškovi obdiv, poněvadž jako manažer dokázal Parcon spamovat v tak protikladných médiích jako je pražské Radio 1 a TV Nova.

jXb

PS: Právě se vrátil MaC. Prý někde venku kouřil cigarety a balil blondýnu s táááákovýmhlema... informacema o SF... :-)


Vsuvka číslo dvě [3.7.1998, 22:06]
Jak se dalo čekat, zahájení Parconu bylo tak úspěšně odkládáno, až začalo o hodinu později. Nicméně vtipně promluvil Zděněk Rampas, pak sice méně vtipně, ale zato krátce a výstižně, promluvil starosta Chotěboře, dále pokračoval v řeči Václav Pravda (který z Pavla Kotena úspěšně udělal téměř vůdčí osobnost i-TOPPu), posléze na svá bedra převzal zodpovědnost za nedorazivší zahraniční hosty Ivan Adamovič, aby byl té hrozné viny zbaven znovu se mikrofonu chopivšího Vaška Pravdy.

Jelikož jsem se odmítl zůčastnit přednášky o MUDech (skupinová onanie on-line), chtěl bych se volně zmínit o organizaci Parconu. Za velmi podmětnou akci považuji Alkoholikova průvodce po Chotěboři, který jistě ocení mnoho přítomných a který mapuje přístupné Chotěbořské hospody. Za méně povzbuzující považuji stížnosti, které se objevily na k tomu speciálně určené nástěnce: jednak prý na baru chybí gin, dále whisky, a konečně - nikdo tu nemíchá Černou sjezdovku, známý to strahovský ukončovák (pro zájemce doporučuji navštívit bar 012 na strahovských kolejích).

Abych pomluvil spřátelené knihkupectví Krakatit, musím na ně prásknout, že do naší místnustky nainstalovali několik desítek knih, podle neověřených zpráv údajně prý proto, aby se mohli nezávazně věnovat zvyšování obratu Parconovského baru. Když už mluvíme o internet-center, pak nemohu nezmít, že jsme umístěni v místnosti, která jednak nemá žádná okna, a tedy je tu strašné horko, a jednak je v naprosto nevhodné vzdálenosti od baru.

Ad povídka "Nový den": "...významě si poklepal obrovským kladivem o dlaň levé ruky." Nicméně chci říct, že autora i nadále povzbuzuji v jeho práci - pokud bude i nadále psát tak geniální povídky, bude jistě brzy kontaktován Rigor Mortis.

jXb - Chotěboř on-beer


První inspirace [3.7.1998, 19:44]
Díky inspiraci, kterou mi právě poskytl MaC (dvanáctka Rebel), jsem se odhodlal napsat první on-line vstup z Parconu. Především chci omluvit případnou nesoustavnost zpravodajství, leč konektivita z Chotěboře je mizerná - SPT se zřejmě snaží sabotovat jakoukoliv snahu o internetizaci české společnosti, což se projevuje zejména neustálým vypadáváním spojení. Nicméně nyní, když se i-TOPPakům povedlo natáhnout jakýsi pochybný kabel přes okno někam do hlubin kulturního domu Junior, a dodavatel technologie přinesl napájecí kabel k erárnímu počítači (naštěstí si hoši dovezli vlastní techniku, takže alespoň jeden počítač ze dvou v našem internetovém doupěti funguje), zdá se, že Parcon přeci jen bude alespoň trochu on-line.

Z programu jsem dosud prožil vůbec první Parconskou přednášku Víta Bočka o stereogramech, část jakési debaty o demokracii a celý pořad připravený pány Macháčkem a Bromem o SF&F Workshopu. Boček (podle svých vlastních slov druhý nejmladší člen SFK Avalon) se snažil zasvětit nemnoho přítomných do tajů trojrozměrných obrázků. Zjevně to bylo vůbec poprvé co přednášel na věřejnosti, nicméně se držel statečně a celou dobu se naprosto zbytečně snažil vysvětlit několika přítomným, že to, že v SIRDS nic nevidí jejich chyba (to ovšem otevřeně říkal nepravdu). Páně Krestovu přednášku o životě, demokraci a vůbec jsem z věší části propásl, poněvadž jsem spolu s MaCem testoval kvalitu místního baru. Zdá se, že Parcon bude mít dobrou atmosféru, neb ceny jsou příznivé, osvěžovadel a rozličných životabudičů dost (nicméně jsem se nezklamal a nakonec přišli na přetřes i pánové Ruml a Fendrych). Na přednášce Workshopu jsem se opravdu geniálně bavil, když Cyril Brom předčítal povídku jakéhosi Davida Šumbery "Nový den". Abyste pochopili proč si myslím, že, kromě Bromova skvělého přednesu, byla povídka úplně dokonalá, uvedu alespoň jednu větu: "V malinkatém mozečku kobylky blikala jediná myšlenka: Pryč, Pryč, PRYČ."

A poslušen tohoto zoufalého volání odcházím na oficiální zahájení letošního Parconu...

jXb


Před zahájením [3.7.1998, 17:43]
Parcon online: Diskuse s autory se rozbíhá. Jako první na naše otázky odpověděli Greg Bear a Wilko Mueller.
Uveřejňujeme text přednášky Libuše Čermákové SF-Vliv na společnost
Náš první internetový zpravodaj - Jiří X. Brossmann právě dorazil. Parcon inreal: Fanové přijíždějí a hromadí se před vchodem. Vedle naší internetové kabinky ve druhém patře instalují technici z Klubu počítačových her Havlíčkův Brod - co jiného než počítačovou hernu. Sháníme tiskárnu, síťové kabely a prodlužovačky, taháme telefoní kabely, přípravy vrcholí.
BVer

Parcon '98 konektivní [3.7.1998, 10:57]
AmberZine dorazil na místo konání conu. Na chodbách čilé hemžení, organizátoři se zdají být v pohodě. Zatím jsme připojili jediný počítač, ostatní přijdou na řadu odpoledne. Kvalita místní telefonní ústředny je poměrně nízká, ale uvidíme, co se nám podaří z místních kabelů vypotit.
BVer

Parcon'98 Online Discussion! [2.7.1998, 2:05]
Diskusní e-mail/WWW konference, na kterou jsme pozvali řadu zahraničních hostů, se koná na adrese:
http://amber.zine.cz/parcon/conf (e-mail/WWW discussion will be held on this address)

některé užitečné odkazy [2.7.1998, 1:53]
Historie Parconů - Zdeněk Rampas
Plánek Chotěboře
Další informace o Chotěboři na www.chotebor.cz
Něco o nočním životě via Chotěbořský Courier
Speciální autobus Praha - Parcon a zpět jede
Hotel I. kategorie obsazen
Jízdní řády použitelné při cestě na Parcon

| nejnovější | předchozích 10 | dalších 10 | nejstarší |