Vychází Živel číslo 9FULLEREN

Dovolujeme si vás upozornit, že právě vyšlo nové číslo časopisu Živel.

Část čísla je tematicky věnována městu a architektuře.

Seznámíte se s taji žižkovské televizní věže, s vizemi utopické architektury i s tím, co obnáší zdobit městské zdi graffiti uměním. Dva texty se zabývají moderním elektronickým uměním, bývalý sálový technik vzpomíná na prehistorii počítačů, v ukázce z knihy Kyberie si přečtete, jak počítačoví piráti v Americe získávají peníze z peněžních automatů. Zachytíme historii žánru zvaného kyberpunk, seznámíme vás i s divnými filmy z českých videopůjčoven. A také vám představíme muzikanty z několika světových velkoměst a přineseme návod, jak být v opravdové metropoli “in”. A ještě něco navíc…

V novém čísle najdete i předplatné na zbytek ročníku.

Živel odhalíte v kvalitních knihkupectvích.

Chcete-li dostat nové číslo až do domu, pošlete na adresu redakce (Živel, Tunel, Vinohradská 39, 120 04 Praha 2) složenkou typu C 88 Kč. Poštovné uhradíme my.

Můžete nám také poslat e-mailovou objednávku na adresu: zivel@terminal.cz . V takovém případě vám číslo pošleme na dobírku a budeme vám účtovat navíc peníze za přirážku na poštovné.

V novém čísle Živlu se setkáte s unikátním konceptem v rámci hudební rubriky – co místo, to jméno. Absolvujete cestu nejdůležitějšími hudebními metropolemi světa a setkáte se s lidmi, jejichž tvorba (nejen hudební, ale vždy s hudbou související) je považována(nejen) redakcí Živlu za zásadní. Nikoli jen v kontextu toho kterého místa, ale i v rámci světa – globální vesnice.

Živel zde znovu potvrzuje roli absolutní špičky mezi sobě alespoň vzdáleně podobnými periodiky. Vůbec poprvé poskytl někomu z České republiky rozhovor newyorský resident “Little” Louise Vega, jeden z nejznámějších světových producentů v oblasti taneční hudby, člen legendárních Masters At Work a spolutvůrce projektu Nuyorican Soul. Vedle toho jsou ale i v tomto čísle Živlu další exklusivni rozhovory – Dimitri From Paris, francouzský taneční objev si s redaktory Živlu povídal nejen o své hudbě , ale i o tom jak se podle nej změnila Paříž v posledních několika letech. Evropskou metropoli Brusel reprezentuje Erik Rozen, vydavatel techno fanzinu, který vychází dvojjazyčně, a je úplně zadarmo. Dalším z vybrané společnosti je obyvatel Vídně Robert Jelinek, performer a propagátor alternativní kultury, muž, který neváhá v rámci svých vystoupení instalovat v tanečních klubech dráty napuštěné elektrickým proudem. A to je jen zlomek toho, co pro vás hudebni část redakce Živlu objevila během svého pátrání ve světových metropolích… Místa skrývají mnoho zajímavého, stačí se jen pořádně koukat. A právě to umí Živel opravdu skvěle.

(HTML design: lithium)