Virus Norus

David Ullmann


26. dubna, Praha, Česká republika
Večerní Praha

Neznámý student Univerzity Karlovi, vypustil do školní počítačové sítě virus, který na několik hodin ochromil všechny servery. Virus obsadil pro svoji potřebu jejich výpočetní výkon, který použil pro dešifrování tajné databáze s prospěchem studentů. Tuto databázi poté zaslal elektronickou poštou členům pedagogického sboru.

28. dubna, Praha, Česká republika
MF DNES

Policie dnes časně zrána zatkla J. Nováka, studenta druhého ročníku Univerzity Karlovi, který dešifroval databázi s prospěchem všech studentů školy, aby ji mohl modifikovat ve svůj prospěch. Odborníkům na počítačové viry se podařilo virus odchytit a přeložit do zdrojového kódu, který obsahoval větu "Učitelé serou Nováka, Novák nasere učitele!". Podle slov Nováka J. šlo jen o pouhý žert.

29. dubna, Praha, Česká republika
MF DNES

Virus Nováka J., studenta druhého ročníku Univerzity Karlovi, se dostal přes Internet do několika pražských škol. Nejvíce je postižena Základní škola v Dejvicích, kde virus odtajnil všechny materiály na síti a přidělil supervizorská práva všem žákům školy. Naštěstí nedošlo k úniku informací, protože žák pátého ročníku nechtěně smazal několik systémových souborů operačního systému sítě a ta následně zhavarovala.

3. května, Praha, Česká republika
Blesk

Nejmenované zdroje nás informovaly, že virus, který dostal po svém autorovi jméno Norus (spojení slov NOvák a viRUS), napadl také Ministerstvo vnitra, kde dešifroval všechny přísně tajné dokumenty a zaslal je do několika elektronických konferencí na Internetu. Specialista přes počítačové viry Dr. Petr Laudiš nám řekl:"Nechal jsem si záměrně nakazit svůj počítač, abych ho mohl prostudovat a řeknu vám - je to fakt umělecký dílo!".
Mluvčí Ministerstva vnitra celou záležitost dementoval. Ve Večerní debatě na ČT8 však ministr vnitra Jan Vlasák celou aféru potvrdil. Když totiž ministr předčítal z čtecího zařízení dementní zprávu, tak se celé zařízení zaseklo a ministr rozčileně zakřičel:"Ten blbej Norus už je snad všude!", potom se psychicky zhroutil a přiznal, že má Noruse i ve svém počítači.

4. května, New York, U.S.A.
New York Times

V Pentagonu nastal dnes časně ráno chaos, když některá přísně tajná data a texty byly nalezeny volně přístupné na Internetu. Některé dokumenty vyvolaly úplné přetížení uzlů celosvětové sítě potom, co si její uživatelé chtěli přečíst např. seznam milenek prezidenta USA nebo podrobnou lékařskou zprávu o zdravotním stavu ruského prezidenta.

5. května, Moskva, Rusko
Pravda

Nejvyšší představitelé Ruska, včetně prezidenta, projevili své rozčilení nad tím, že se na Internetu našla databáze vtipů o Rusku, kterou údajně naplnila CIA. Nejvíce je pobouřil vtip o nepodloženém alkoholismu jejich prezidenta.

6. května, New York, U.S.A
New York Times

Americký prezident vyjádřil rozhořčení nad tím, že ruské Ministerstvo obrany zamýšlelo vyslat na oběžnou dráhu kosmickou raketu, která by sbírala americké družice. Vyplynulo to z materiálů nalezených na Internetu, které byly napsány azbukou a kde nechybí ani hlavička ruského Ministerstva obrany. Podle mluvčího Bílého domu měli být odchycené družice roztaveny a výhodně prodány do Sběrných surovin.

7. května, New York, U.S.A
New York Times

Dnes časně ráno vyhlásil americký prezident stav ohrožení země a vyzval všechny obyvatele, aby se ukryli do protiatomových krytů. Rusko totiž pohrozilo jaderným útokem na USA potom, co byly na Internetu objeveny choulostivé fotografie, které znázorňují pracovníka amerického Ministra obrany při souloži se zaměstnankyní ruské ambasády.

10. května, New York, U.S.A
New York Times

Celý svět si oddechl, když jeden student objevil v jedné elektronické konferenci rozšifrovaný materiál o tom, že ruská armáda už nemá žádné jaderné zbraně. Všechny totiž prodala Saddamu Husajnovi. Americká veřejnost je přesto stále zmatena, protože se zjistilo, že protiatomové kryty, vybudované v 80. letech, americká vláda tajně prodala firmě Coca-Cola jako sklady pro limonády. Stalo se tak údajně po skončení Studené války, protože už jich, podle mínění vlády, nebylo potřeba.
Firma Coca-Cola si kryty pochvaluje, protože je tam stálá teplota a vlhkost vzduchu a má jistotu, že její známé limonády přežijí i jadernou válku.

11. května, New York, U.S.A
New York Times

Americký prezident přednesl na tiskové konferenci v Bílém domě návrh na odtajnění všech materiálů a vyhlásil 26. duben, den, kdy český student J. Novák vypustil svůj virus, Mezinárodním dnem pravdy. Zároveň se setkal na mimořádné schůzce se svým ruským protějškem. Po krátké rozpravě mezi čtyřma očima oba prezidenti prohlásili, že podepíší Mezinárodní dohodu o zákazu šifrování jakýchkoliv dokumentů.

12. května, Praha, Česká republika
MF DNES

Student Univerzity Karlovi, J. Novák, byl dnes na žádost prezidenta republiky propuštěn z vazby a bylo na něho pozastaveno trestní stíhání. Zároveň mu prezident udělil vyznamenání za posílení mírového procesu ve světě.

HappyEnd
aneb i ve velké bratrské Americe končí káždá ptákovina dobře.



** Amber Stories ver. 1.1 **